IberskaSunka.cz
  • NABÍDKA ZBOŽÍ
  • PŮVOD ŠUNKY
  • TIPY & RADY
  • STAV OBJEDNÁVKY
  • KONTAKT
  • 0,00 Kč

Tipy rady

TISÍCILETÁ TRADICE

Šunka Jabugo je výsledkem tisíciletých zkušeností předávaných z generace na generaci, díky nimž dnes lze vybírat ta nejkvalitnější prasata a uchovávat tradiční systém sušení a zrání nejlepší šunky Jabugo na světě.
Umění nasolovat a sušit šunky je prastarým gastronomickým dědictvím, které přetrvalo po staletí. První písemné zmínky o přípravě vepřového masa nasolováním pocházejí ze 2. století př. n. l.
IberskaSunka.cz vám nyní tuto delikatesu zašle až domů, a to v různých hmotnostech a pohodlných balíčcích, k nimž si můžete vybrat úžasné příslušenství jako nůž na krájení šunky a držák na šunku.
Chci ochutnat

Video č.1: Šéfkuchař Hotelu Cristal Mariánské Lázně doporučuje naši šunku



PLEMENO IBERSKÉ PRASE

Iberské prase je původní plemeno z Pyrenejského poloostrova, které žije celoročně v horách. Díky původu a habitatu jde o jedinečné plemeno s výjimečnými vlastnostmi: je lehčího a štíhlejšího typu než ostatní prasata, má tmavší kůži, denně prochodí hodiny a hledá žaludy a byliny, jimž později vděčí za svou jedinečnou chuť.
Navíc se u něj kvůli genetické anomálii dostávají mastné kyseliny pocházející ze žaludů do svaloviny, a vytvářejí tak typické žilkování charakteristické pro iberskou šunku Jabugo. Tento rys zároveň dodává této šunce největší šťavnatost a chutnost ze všech šunek.
Chci ochutnat





Video č.2:  Jak krájet iberskou šunku


ZÁRUKA KVALITY

Šunka Jabugo Delizius Deluxe drží certifikát jakosti od certifikační společnosti Calicer, která v odvětví iberské šunky zaujímá vedoucí postavení a zároveň byla první certifikační společností schválenou příslušným orgánem státní správy a akreditována státním akreditačním orgánem ENAC pro certifikování iberské šunky dle norem.
Kromě toho, že Delizius Deluxe respektuje tradice a životní prostředí, využívá také nejmodernější systémy pro prodej online a logistiku, aby poskytla svým zákazníkům nejlepší produkt za nejlepší cenu a v co nejkratším čase.
Chci ochutnat


JAK ŠUNKU NAČNOUT

Pro načnutí šunky Jabugo je nezbytné ji uchytit ve stojanu na šunku a použít speciální nůž na šunku. Jedná se o dlouhé tenké nože, které jsou dostatečně ohebné právě pro krájení šunky. Také potřebujeme kratší nožík, kterým šunku očistíme a odřízneme jím část tuku.
Budeme-li šunku spotřebovávat dlouho, pak je lepší uchytit ji kopýtkem dolů. Takto začneme od kolene, které vysychá dříve než ramínko nebo stehno, na nichž se nachází nejvíce masa.Jakmile máme kýtu upevněnou v držáku, přikročíme nejprve k ořezání kůže a žlutého tuku. Tuk si schováme – až dokončíme krájení, pokryjeme jím vzniklý řez šunky Jabugo. Poté provedeme hluboký zářez na spěnce, který nám při krájení plátků poslouží jako kraj řezu.
Chci ochutnat







JAK ŠUNKU KRÁJET

Když máme vše na krájení plátků připravené, musíme si zapamatovat, že řez se vždy vede vodorovně a nůž má klouzat směrem od těla. Nikdy nedávejte ruku pod nůž, abyste se neřízli. Krájí se jemně a s jistotou.
Když nůž zajede do masa, je třeba provést zářez mírně do oblouku. Poté čepel nože srovnáme zpět do vodorovné polohy vůči šunce a lehkým pohybem nože sem a tam ukrajujeme tenoučké nepříliš dlouhé plátky.
Kýtu je možné využít celou. Když skončíte s kolenem, obraťte šunku tak, abyste mohli začít s ramínkem nebo stehnem. Z nejobtížnějších kousků na krájení můžete nakrájet kostičky a využít je jako ingredience v mnoha jídlech. Nezapomeňte krájet bezpečně a plně si svou šunku Jabugo vychutnat.
Chci ochutnat




JAK ŠUNKU JÍST

Šunka Jabugo se má konzumovat při teplotě okolí okolo 21 ̊C, aby vynikla chuť tuku. Plátky mají být co nejtenčí, abyste si mohli vychutnat šunku v nejvyšší možné míře.
Přestože je šunka Jabugo vynikající sama o sobě, lze ji doprovodit mnoha různými pochutinami. Vždy ale musíme mít na paměti, aby nám tato druhá chuť pomohla zvýraznit chuť šunky. Doplnit správně chuť šunky je umění a bude skvělé, když si sami najdete svou oblíbenou kombinaci.
Chci ochutnat






10 DŮVODŮ, PROČ KUPOVAT ŠUNKU NA www.iberskaSunka.cz

1. Nákup přímo od farmářů
2. Osobní výběr každého kusu
3. Naše šunky mají certifikát kvality Calicer
4. Ručíme za záruku výjimečné chuti
5. 100 % přírodní, nízký obsah soli
6. Jabugo šunky pocházejí přímo z oblasti Huelva
7. Neodolatelná cena
8. Trvanlivost až 1 rok, po nakrojení až 3 měsíce
9. Návod na krájení a skladování přikládáme
10. Většina kousků skladem, odesíláme ihned i na dobírku
Chci ochutnat


© 2018 - 2021 IberskáŠunka.cz
Obchodní podmínky | Ochrana osobních údajů | Poprodejní podmínky
Tel.: +420 704 459 869, E-mail: info@iberskasunka.cz TOPlist
IberskaSunka.cz


Šunka Jabugo Delizius Deluxe drží certifikát jakosti od certifikační společnosti Calicer, která v odvětví iberské šunky zaujímá vedoucí postavení a zároveň byla první certifikační společností schválenou příslušným orgánem státní správy a akreditována státním akreditačním orgánem ENAC pro certifikování iberské šunky dle norem.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.